• Vanaf €100,- gratis bezorgd
  • Vakkundige service, engineering en eigen werkplaats
  • Vandaag besteld vandaag verzonden
0
Winkelwagen (0)

Geen producten

Assortiment
Home Hydromotoren Orbitmotor

Orbitmotor

Orbitmotoren


Orbitmotoren zijn compacte hydromotoren met een relatief laag toerental en een hoog koppel. Bij lage snelheden zijn ze dus uitermate krachtig. Deze motoren werden uitgevonden in de jaren 40 nadat men naar een oplossing zocht voor elektromotoren die vaak te groot bleken voor toepassingen in kleine ruimtes of mobiele toepassingen. Orbitmotoren bevatten een gerotor, dit is het unieke onderdeel van de motor waar de naam ook op gebaseerd is. Dit is een stervormige rotor met zes tanden die vrij kan bewegen in een krans met zeven uitsparingen. De rotor laat je daarna rollen en draaien door drukverschil te creëren in de ruimtes tussen de krans en de rotor. De rotor maakt een satelliet beweging omdat de krans één vertanding meer heeft. Naast de geroter is er ook de geroler. De geroler werkt op dezelfde manier maar heeft een aantal voordelen ten opzichte van de geroter zoals een afgerond ontwerp in plaats van vertanding en rollers in de buitenring.

Naast de compactheid hebben orbitmotoren nog meer voordelen. Ze staan bekend om hun betrouwbaarheid en zijn zeer veilig in gebruik. De orbitmotoren worden voor vele verschillende toepassingen gebruikt. Hierbij moet je denken aan zwenksystemen, liften, lichte en zware machines in verschillende sectoren zoals de industrie. Meer informatie over orbitmotoren is te lezen in ons uitgebreide blog artikel over dit onderwerp.

Hydrauliek24 bied een ruim assortiment hydraulische orbitmotoren aan van kwaliteitsmerken zoals Sauer Danfoss en in verscheidene gangbare series. Alle standaard modellen zijn tevens uit voorraad leverbaar. Als u twijfelt over het type hydromotor dat u nodig heeft, neem dan gerust contact met ons op! Onze hydraulische motoren kenmerken zich door maatwerk, kwaliteit én de laagste prijs. Hydrauliek24 heeft een ruim aanbod hydromotoren waaronder de orbit motoren en tandwielmotoren. Hydrauliek24 heeft jarenlange ervaring in hydrauliek. Wij garanderen u de laagste prijs hydromotoren tegen hoogwaardige kwaliteit. En heeft u hulp nodig? Dan staan onze engineers voor u klaar voor een persoonlijk advies. 
 

Wat is een hydraulische motor of hydromotor?

Een hydromotor of hydraulische motor is een omzetter van hydraulische energie naar mechanische energie. De hydromotor wordt gebruikt in diverse hydraulische aandrijvingen zoals bijvoorbeeld het zwenksysteem van een kraan. Wil u weten wat Hydrauliek24 voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op!