• Vanaf €100,- gratis bezorgd
  • Vakkundige service, engineering en eigen werkplaats
  • Vandaag besteld vandaag verzonden
0
Winkelwagen (0)

Geen producten

Assortiment
Home Hydraulisch systeem

Hydraulisch systeem

Een hydrauliek systeem. Wat is dat, hoe werkt het en wat kan Hydrauliek24 hierin betekenen. Bij ons vindt u een ruim assortiment hydrauliek onderdelen en complete hydrauliek systemen voor diverse vakgebieden en toepassingen. 

Hydrauliek systeem 

Hydraulische systemen zijn er van eenvoudig tot complex. In zo'n eenvoudig hydraulisch systeem zitten verschillende componenten met elk een specifieke functie. Deze componenten zijn onder te verdelen in vier groepen:
  • De pompgroep
  • De motorgroep
  • De besturingsgroep
  • De conditioneringsgroep
 

Werking hydrauliek systeem

De werking is als volgt. De pompgroep is de energiebron van het hydraulisch systeem. Tot deze groep behoren de aandrijfmotor van de pomp, de pomp zelf, het reservoir en de eventuele accumulatoren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een tandwielpomp of een hydraulische pomp voor een heftruck of tractor

De functie van de onderdelen in de conditioneringsgroep is het in optimale conditie houden van zowel de hydraulische vloeistof als de installatie. Tot deze groep behoren in ieder geval de verschillende filters, de koelers en de verwarmers. Het is mogelijk ook de stroom- en drukregelkleppen tot deze groep te rekenen, aangezien deze ook invloed hebben op de conditie van de gehele hydraulische installatie.

De werking van de besturingsgroep is als volgt. De besturingsgroep heeft zowel een sturende als een regelende functie die ervoor zorgt dat de hydraulische vloeistof in de juiste hoeveelheid en met de juiste druk op de juiste plaats terechtkomt. In deze groep horen zowel de kleppen (regelende elementen) als de schuiven (sturende elementen) thuis.

De motorgroep is de laatste groep en deze groep zet de hydraulische energie om in mechanische energie en zorgt voor de aandrijving van de last. Verschillende hydromotoren met benzinemotor, dieselmotor of een powerpack van 12V tot 380V vallen hieronder. Evenals hydraulische cilinders, zowel dubbelwerkend als enkelwerkend
 
Ook verbindingsonderdelen zijn in het hydraulieksysteem noodzakelijk. Hierboven staan de onderdelen weergegeven die voor het overbrengen en onder controle houden van bewegingen en krachten (door middel van vloeistoffen), essentieel zijn. Onderdelen als hydrauliek leidingen en een oliekoeler spreken voor zich.