• Vanaf €100,- gratis bezorgd
  • Vakkundige service, engineering en eigen werkplaats
  • Vandaag besteld vandaag verzonden
0
Winkelwagen (0)

Geen producten

Assortiment
Home Koppelingen RVS koppelingen

RVS koppelingen

Bij Hydrauliek24.nl bieden we naast koppelingen van staal ook hoogwaardige koppelingen en adapters van roestvrij staal aan. Beide materialen hebben hun eigen voordelen. RVS koppelingen, ook wel roestvaste koppelingen genoemd, zijn corrosiebestendiger dan staal. Bij deze roestvrij stalen producten ontstaat er een laag roest op de buitenkant die het onderliggende materiaal beschemt. Een 'gewoon' product van staal heeft deze laag niet. Het gewicht van beide materialen is ongeveer hetzelfde maar in het algemeen zijn de RVS koppelingen iets zwaarder dan de 'gewone' stalen koppelingen. Dit komt door het feit dat RVS een hogere dichtheid heeft en daardoor een tikkeltje zwaarder is dan staal.

PRE-waarde
Er zijn verschillende PRE-waardes bij RVS. Deze waardes geven de corrosiebestendigheid aan. De roestvrij stalen producten bij
Hydrauliek24 hebben de PRE-waarde RVS 316. Deze waarde geeft aan dat de producten zowel geschikt zijn voor binnen in huis maar ook voor in de buitenlucht. Meer informatie over RVS is te vinden in ons blog artikel roestvrijstaal vs staal, de verschillen.