• Vanaf €100,- gratis bezorgd
  • Vakkundige service, engineering en eigen werkplaats
  • Vandaag besteld vandaag verzonden
0
Winkelwagen (0)

Geen producten

Assortiment
Home Toebehoren Manometers

Manometers

Wilt u meer informatie over manometers? Bekijk dan hier onze handige video met uitleg en informatie over hydraulische manometers. Of lees hier de tekstuele uitleg.


Manometers

Manometers worden voor veel toepassingen gebruikt in verschillende sectoren. In de hydrauliek sector zijn manometers vaak een zeer belangrijk onderdeel van een hydraulisch systeem. Ze worden gebruikt om de werkdruk te meten en moeten beletten dat deze niet boven (of onder) een bepaalde grens komt. Deze metingen van drukveranderingen d.m.v een manometer moeten op die manier voorkomen dat een hydraulisch systeem of machine defect kan gaan. Ook eventuele lekken kunnen via een manometer worden gedetecteerd.
 

Het is bij het kiezen van een manometer dus van groot belang dat het geselecteerde product dezelfde werkdruk aankan als het systeem waar deze toegepast moet worden. Indien het systeem namelijk een grotere druk levert dan de manometer kan weergeven is de kans groot dat deze defect zal gaan. Ideaal is het om een manometer te selecteren waarvan het meetbereik overeenkomt met de werkdruk van uw systeem. Indien u echter geen manometer kan vinden met exact hetzelfde meetbereik is het altijd aan te raden om een manometer te selecteren met een iets hoger bereik (en zeker niet met een te lage). Hierdoor is de meting minder nauwkeurig maar kan wel voorkomen worden dat de manometer stuk gaat.

Advies

Bij Hydrauliek24 hebben we een groot assortiment aan manometers. Zowel conventionele manometers met een achter of onder aansluiting als de nieuwste digitale manometers. De manometers in ons assortiment zijn gevuld met glycerine (behalve de digitale)  en zijn cruciaal om bijvoorbeeld de hydraulische werkdruk te meten en zo lekken in vloeistof stroomsystemen te voorkomen. Voor een uitgebreide uitleg over de verschillen tussen een standaard en een digitale manometer is het aan te raden ons blog artikel over manometers te lezen. Voor aanvullende vragen is het altijd mogelijk om informatie op te vragen bij onze specialisten via telefoonnummer 053-7113861 of door te mailen naar info@hydrauliek24.nl.