• Vanaf €100,- gratis bezorgd
  • Vakkundige service, engineering en eigen werkplaats
  • Vandaag besteld vandaag verzonden
0
Winkelwagen (0)

Geen producten

Assortiment
Home Lees hier alles over hydraulische volumesplitventielen

Lees hier alles over hydraulische volumesplitventielen

Lees hier alles over hydraulische volumesplitventielen Dit is de tekstuele uitleg van onze Youtube video over volumesplitventielen.

Om een oliestroom te verdelen in kleinere stroompjes kan een verdeelmotor of een volumesplitventiel gebruikt worden. In de vorige blog wordt er uitleg gegeven over een verdeelmotor, en hier leest u meer over een volume splits ventiel.

Hier binnen hebben we twee soorten: de gietstalen en de verzinkte variant. Ze werken in principe hetzelfde, ze zien er alleen anders uit en de afmetingen zijn wat anders. De volumesplitventielen werken op basis van de smoren van de oliestroom.  Binnenin zit een plunje welke door het verschil in weerstand in de uitgaande stroom uit het midden wordt gedrukt. Hierdoor zorgt het ventiel ervoor dat beide uitgangen evenveel liters per minuut doorlaten.

Een volumesplitventiel werkt in twee richtingen dus de olie wordt niet alleen van één ingang naar twee ingangen maar ook van twee ingangen naar één ingang. Belangrijk bij het kiezen van een volumesplitventiel is het juiste flow bereik in acht te nemen. Per ventiel geeft de fabrikant het geschikte bereik op bijvoorbeeld 6 tot 10 L per minuut ingaande volumestroom. Voor een optimale werking is het belangrijk om voor zoveel de heengaande als het teruggaande oliestroom binnen dit bereik te blijven. Dan kan het ventiel een nauwkeurigheid van ongeveer 95% bereiken.

Volumesplitventielen maar ook de verdeelmotoren zijn ervoor bedoeld om oliestroom gelijk te verdelen ongeacht het drukverschil. Toch wordt aangeraden dit drukverschil kleiner dan 100 bar te houden, en daarnaast mag de maximale werkdruk nooit worden overschreden. Een bijzondere variant op de volumesplitventiel is de volumeregelklep. Deze drukgecompenseerde 3-weg volumeregelklep zorgt voor een instelbare oliestroom van E naar P en het overschot gaat naar de andere uitgang. De volume regelkleppen met T aansluiting zijn bedoeld om de overige oliestroom af te storten naar de tank. Dit zijn de RFP 3 modellen.De VPR 3 modellen zijn voorzien van een B aansluiting waarop een extra gebruiker kan worden aangesloten bijvoorbeeld een cilinder of een hydromotor. deze werken het beste wanneer de B poort daadwerkelijk op druk belast wordt. Anders dan bij de volume split ventielen werken de volume regelkleppen niet in tegengestelde richting. 

Bedankt voor het kijken en tot de volgende video!

Handige links:

- Bekijk hier het Youtube filmpje van dit blogartikel
- Bekijk hier alle volumesplitventielen in onze webshop

 
  Mayada     29-11-2022 11:31     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken.
Accepteren