• Vanaf €100,- gratis bezorgd
  • Vakkundige service, engineering en eigen werkplaats
  • Vandaag besteld vandaag verzonden
0
Winkelwagen (0)

Geen producten

Assortiment
Home Verschil tussen druk veiligheidsventiel en hydrauliek reduceerventiel

Verschil tussen druk veiligheidsventiel en hydrauliek reduceerventiel

Verschil tussen druk veiligheidsventiel en hydrauliek reduceerventiel Welkom! In deze Youtube video gaat product specialist Niek dieper in op de verschillen tussen een druk veiligheidsventiel en een hydrauliek reduceerventiel. 

Druk veiligheidsventiel
Allereerst ga ik jullie uitleg geven over een druk veiligheidsventiel. Een druk veiligheidsventiel moet altijd aanwezig zijn in een hydraulisch systeem. Dit zorgt ervoor dat de ingestelde druk nooit hoger kan worden in de installatie op bijvoorbeeld de slangen en de componenten. Het druk veiligheidsventiel heeft een P en een T aansluiting. De P staat voor pers en gaat naar de pomp en de T staat voor tank. Op het moment dat de druk bijvoorbeeld boven de 180 bar is (de instelwaarde van het veiligheidsventiel) wordt alle olie afgestort naar de tank. Hierdoor kan de druk nooit hoger worden dan de ingestelde 180 bar. Deze instelwaarde is ongeveer 10% hoger dan de werkdruk.

Bij het afstorten van het veiligheidsventiel wordt de energie omgezet in warmte. De volledige flow zal naar de tank glijden en zorgt ervoor dat het systeem niet hoger dan de ingestelde waarde komt. 

Hydrauliek druk reduceerventiel
Een hydrauliek reduceerventiel zorgt ervoor dat de druk in een bepaalde functie niet hoger komt dan de ingestelde waarde van het druk reduceerventiel. Het ventiel reduceert alleen voor deze functie de druk. Belangrijk is dat een reduceerventiel ook nooit gebruikt wordt als een druk veiligheidsventiel. Deze mag uitsluitend worden gebruikt voor het reduceren van een bepaalde functie. Bijvoorbeeld als je op een cilinder maar 50 bar wilt hebben en je systeem is 180 bar. Het reduceerventiel werkt als volgt: bij het bereiken van de instelwaarde (in dit voorbeeld 50 bar) wordt de toevoer dichtgezet. De meetleiding zit achter het ventiel dus voor het ventiel op de P aansluiting kan wel druk ontstaan tot 180 bar maar achter het ventiel ontstaat maar een druk van 50 bar. Hier hebben we immers het ventiel op afgesteld. We hebben een aansluiting P en de T en de reg voor de geregelde uitstroommogelijkheden. Tevens zit er ook nog een terugslagklep op zodat de terugstromende olie niet geregeld hoeft te worden. Handige links:

- Bekijk hier de veiligheidsventielen in onze webshop
- Bekijk hier de reduceerventielen in onze webshop

 
  Donny     07-09-2021 09:30     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.