• Vanaf €100,- gratis bezorgd
  • Vakkundige service, engineering en eigen werkplaats
  • Vandaag besteld vandaag verzonden
0
Winkelwagen (0)

Geen producten

Assortiment
Home Wat is het verschil tussen de L-serie en de S-serie koppelingen?

Wat is het verschil tussen de L-serie en de S-serie koppelingen?

Wat is het verschil tussen de L-serie en de S-serie koppelingen? Welkom bij Hydrauliek24, mijn naam is Pascal en vandaag ga ik uitleggen wat het verschil is tussen een metrisch L koppeling en een metrisch S koppeling

Klik hier voor informatie over het gebruik van een schuifmaat.

Stel dat je de schroefdraad hebt opgemeten en uitkomt op een metrische schroefdraad. Dit kan dan een metrische L koppeling of een metrische S koppeling zijn. Bijvoorbeeld M16x1,5. Deze maat kan zowel passen bij een metrisch L koppeling (10L) als bij een metrisch S koppeling (8S). Hier hebben we bijvoorbeeld de 12L en een 12S koppeling. 

Waar staat de L en S voor bij een 12L of 12S koppeling?
De L-serie is de lichte serie en wordt gebruikt voor relatief lage druk. De S-serie is de zware serie en is bestemd voor de relatief zware druk. De S stamt af van het Duitse woord “schwer oftewel zwaar”. In dit geval is de 12 gelijk, 12 L en 12 S. Dat heeft ermee te maken dat de 12 mm buis (buisdiameter 12 mm) daarin past. De buis past dus zowel in de 12L koppeling als in de 12S koppeling. Dit kun je zien in de overgang tussen het conische deel en het vlakke deel. Precies op die overgang is de koppeling 12 mm. Dit geldt dus ook voor de 12S koppeling. Wat is het verschil tussen 12L en 12S?
Zoals je kunt zien is de wanddikte van de 12S wat dikker dan bij de 12L. Het schroefdraad van de 12L is wat kleiner dan die van de 12S. Dit kun je meten door middel van een schuifmaat. Bij de 12L koppeling meten we een 18 mm schroefdraad, wat duidt op een M18x1,5. Bij de 12S koppeling meten we een grotere schroefdraad. Namelijk 20 mm. Dit is een M20x1,5.Bedankt voor het kijken en ik hoop dat ik jullie duidelijk uit heb kunnen leggen wat het verschil is tussen een metrische L koppeling en een metrische S koppeling. 

Mochten jullie nog vragen hebben, stel deze dan hieronder in de comments (of mail direct naar info@hydrauliek24.nl) en ik zie jullie graag weer in mijn volgende video!

Handige links:

- Bekijk hier onze Youtube video
- Klik hier voor de L serie inschroefkoppelingen of hier voor de RVS variant
- Klik hier voor de S serie inschroefkoppelingen of hier voor de RVS variant
- Bekijk hier de draadsoorten maattabel

 
  Kevin     11-11-2021 16:35     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.