• Vanaf €100,- gratis bezorgd
  • Vakkundige service, engineering en eigen werkplaats
  • Vandaag besteld vandaag verzonden
0
Winkelwagen (0)

Geen producten

Assortiment
Home Waarom kiezen voor een eigen slangenpersmachine?

Waarom kiezen voor een eigen slangenpersmachine?

Waarom kiezen voor een eigen slangenpersmachine? Indien u op regelmatige basis slangen moet persen is het handiger en voordeliger om een eigen slangenpersmachine aan te schaffen. Een vaste slangenpersmachine kan in uw werkplaats worden geplaatst of een draagbare mobiele slangenpersmachine kan worden gebruikt om slangen te persen op locatie voor bijvoorbeeld een reparatie. 

Hydraulische slangen worden voor allerlei verschillende toepassingen gebruikt. Ze zijn dus nodig in verschillende lengtes, diameters en met verschillende koppelingen. Zowel bij de handbediende en pneumatische als bij de elektrische slangenpersmachines van Hydrauliek24 worden persbekken meegeleverd. Deze persbekken worden gebruikt om de slang in de juiste diameter te persen. De exacte diameter die geperst moet worden wordt bepaald door meerdere factoren. Hieronder vallen bijvoorbeeld de slangdiameter, het merk van de slang, het slangtype en de pershuls. Bij elke slangenpers worden alle benodigde persbekken meegeleverd om elke slang binnen het bereik van de machine te persen.

        

Ik heb slechts enkele hydraulische slangen nodig
Indien je niet dagelijks maar af en toe een aantal hydraulische slangen nodig hebt is het waarschijnlijk voordeliger om deze door ons te laten persen. Dit kan gemakkelijk en snel via onze speciale hydrauliekslang op maat pagina. Kies de maat van de slang en geef daarna aan welke lengte en koppelingen je nodig hebt. Slangen op maat die voor 16:00 besteld worden versturen wij nog dezelfde dag! Geef je toch de voorkeur aan een eigen slangenpersmachine lees dan hieronder verder hoe je deze moet gebruiken

Veiligheid

Voordat je een slang gaat persen zorg dat je gebruik maakt van de volgende beschermingsmiddelen:
  • Veiligheidsbril
  • Oordopjes
  • Beschermende handschoenen
     
Stappen voor het persen van slangen met een slangenpersmachine:
  1. Bepaal de exacte lengte van de hydraulische slang die je nodigt hebt en snij of zaag deze op de juiste lengte. Schuur daarna de rand van de slang glad indien deze ruw is na het afsnijden. 
  2. Plaats de pershuls over de slang en vervolgens de perskoppeling in de slang. Om dit te vergemakkelijken kan er wat vet/olie op de perskoppeling worden aangebracht. Zorg ervoor dat de perskoppeling zo ver mogelijk in de slang zit en dat de pershuls is uitgelijnd met de juiste groef in de perskoppeling.
  3. Plaats de benodigde persbek in de slangenpersmachine en stel de machine af op de juiste persdiameter. De juiste persbek bepalen kan aan de hand van de tabel in die bijgevoegde handleiding (zie voorbeeld onder het stappenplan).
  4. Steek de slang in de machine en zorg ervoor dat de pershuls tussen de persbek ligt. De perskoppeling mag hierbij niet tussen de persbek liggen.
  5. Nu gaan we beginnen met het persen van de slangen dus zorg nu dat je de beschermingsmiddelen draagt en zet de slangenpers aan.
  6. De machine duwt de persbek door een conische schacht naar voren, waardoor de persbek delen zich om de pershuls knellen. Bij het bereiken van de vooraf ingestelde persdiameter, raakt de persbekhouder een aanslag, waardoor de machine automatisch stopt met persen.
  7. Controleer met behulp van een schuifmaat of de geperste diameter klopt. Indien nodig, stel de ingestelde persdiameter op de machine bij en herhaal de stappen voor het persen.
     

Gebruik de tabel uit de bijgeleverde handleiding om de juiste persbek te bepalen

Welke slangenpersmachine moet ik kiezen?
De slangenpersmachines bij Hydrauliek24 zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen. In ons assortiment hebben we zowel mobiele slangenpersen (handbediend of pneumatisch) als vaste slangenpersmachines (elektrisch). De keuze voor een bepaalde machine zal gebaseerd worden op de omgeving en de werkzaamheden waarvoor deze nodig is. Wilt u extra informatie voordat u een keuze maakt? Geen probleem! Onze hydrauliek experts staan dagelijks klaar om uw technische of andere vragen over onze producten te beantwoorden! Neem direct contact met ons op!
 
  Donny     12-11-2020 13:25     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.