• Vanaf €100,- gratis bezorgd
  • Vakkundige service, engineering en eigen werkplaats
  • Vandaag besteld vandaag verzonden
0
Winkelwagen (0)

Geen producten

Assortiment
Home Uitleg en informatie over hydraulische draaicilinders

Uitleg en informatie over hydraulische draaicilinders

Uitleg en informatie over hydraulische draaicilinders

Dit is de tekstuele uitleg van onze Youtube video over de hydraulische draaicilinders.
Welkom bij Hydrauliek24. Mijn naam is Niek. Hier leg ik uit meer over hydraulische draaicilinders, ook wel draaiende hydraulische actuatoren genoemd.

Hydraulische draaicilinders gebruik je wanneer je veel precisie en kracht nodig hebt in een roterende beweging. Deze beweging is beperkt tot 360° en kan geen rondjes draaien. Een ander voordeel is, dat ze heel compact zijn en nog veel grotere houdkracht hebben. Een hydraulische motor maakt ook een roterende beweging, alleen is een hydraulische motor gemaakt om hogere toeren te draaien en heeft niet veel precisie en kracht. Ook zijn hydraulische motoren pas efficiënt bij minimaal toerental, dit maakt ze niet geschikt voor veel kracht en precisie. Het verschil is dat een hydraulische draaicilinder een lineaire zuigerbeweging net zoals een normale cilinder omzet in roterende beweging. 

Het principe werkt als volgt: elke actuator bestaat uit een huis en twee bewegende delen (de centrale as en de zuiger). De zuiger bevat aan de binnen en aan de buitenkant een helical vertanding. Dit is een schuine draadvormige tanding. De buitenkant van de vertanding matcht met de vertanding in het huis. En de binnenkant van de vertanding matcht met de centrale as. Door de druk op de rechterkant van de zuiger te zetten, zal door de helical vertanding de zuiger gaan roteren. De zuiger wil door de druk naar links en kan alleen die kant op op het moment dat de zuiger meer draait met de vertanding.

Hierdoor wordt de zuiger in een roterende beweging gebracht. Door de roterende beweging van de zuiger en de vertanding tussen de zuiger en de centrale as wordt deze nogmaals in een rotatie gebracht. Dit resulteert in een zeer krachtige controleerbare rotatie. Wanneer je druk zet op de andere kant van de zuiger, zal de rotatie precies de andere kant opdraaien. 

Deze actuatoren zijn met de volgende opties te leveren. Bij een druk van 210 bar een kracht van 180 Nm tot 43000 Nm, een rotatie van 90° tot 360°. Een balanceerklep of ook wel een remklep genoemd om de negatieve krachten te controleren en af te remmen. Een schema met remklep ziet er dan als volgt uit. 


Voor het draaiende gedeelte van de actuator zijn de volgende opties, deze kunnen we leveren met een uitgaande as of aan beide kanten een uitgaande as met enkele of dubbele roterende flens. De twee poorten om de druk op te zetten en is te leveren met holle as. 
Voor het huis hebben we de volgende opties: voetbevestiging zoals deze, een kelvin bevestiging, een frontlens of een voetflens. Of met een graafmachine ophanging bijvoorbeeld. Het is ook mogelijk om meerdere actuatoren te combineren. Hierdoor kun je in meerdere assen een krachtige en precieze beweging maken.

Ik hoop dat ik het duidelijk heb kunnen uitleggen. Mocht je nog vragen hebben, kun je contact opnemen met onze klantenservice. Tot ziens!

Handige links:

- Bekijk hier de Youtube video over Hydraulische draaicilinders.
- Bekijk hier de hydraulische draaicilinders op onze site.

  Mayada     09-01-2024 15:00     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.