• Vanaf €100,- gratis bezorgd
  • Vakkundige service, engineering en eigen werkplaats
  • Vandaag besteld vandaag verzonden
0
Winkelwagen (0)

Geen producten

Assortiment
Home Snelheidsregelventielen VRFB vs. VRFU

Snelheidsregelventielen VRFB vs. VRFU

Snelheidsregelventielen VRFB vs. VRFU Snelheidsregelventielen (ook wel instelbare smoring genoemd) zijn handige en veelvoorkomende componenten in de meest uiteenlopende hydraulieksystemen. Snelheidsregelventielen zijn leverbaar in enkelwerkende en dubbelwerkende uitvoering.

Enkelwerkend;










Dubbelwerkend;









Een veelgemaakte fout is dat wordt gedacht dat enkelwerkende snelheidsregelventielen alléén voor enkelwerkende systemen kunnen worden gebruikt en dubbelwerkende snelheidsregelventielen alléén voor dubbelwerkende systemen.

Als je kijkt naar de symbolen dan zie je dat het enige verschil is dat het enkelwerkende snelheidsregelventiel 1 richting op werkt door een ingebouwde terugslagklep en dan een dubbelwerkend snelheidsregelventiel in 2 richtingen werkt.

Tip; Een enkelwerkend snelheidsregelventiel kan ook als een eenvoudige en goedkope (niet gestuurde) remklep dienen om motoren of cilinders gecontroleerd/instelbaar te laten afremmen. Een dubbelwerkend snelheidsregelventiel kan dit niet door het ontbreken van een terugslagklep.

Nog vragen? Bel onze hydrauliekspecialisten op 053-7113650.
  Rene     11-10-2016 14:26     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.