• Vanaf €100,- gratis bezorgd
  • Vakkundige service, engineering en eigen werkplaats
  • Vandaag besteld vandaag verzonden
0
Winkelwagen (0)

Geen producten

Assortiment
Home Hydromotoren; vermogen vs. koppel

Hydromotoren; vermogen vs. koppel

Hydromotoren; vermogen vs. koppel
Hydromotoren zijn per serie beschikbaar in verschillende bouwgrootte’s. Wat opvalt als je kijkt naar de maximale kracht is dat motoren met een kleinere inhoud aanzienlijk minder kracht (in Nm) leveren dan grotere varianten uit dezelfde serie. Logisch zou je denken, maar als je vervolgens uitrekent welk vermogen beide motoren leveren dan is dit vrijwel gelijk of het vermogen van de hydromotor met de kleinste inhoud zelfs groter.
 
Hydromotoren zijn altijd van het verdringertype; Het toerental is direct afhankelijk van het slagvolume van de motor en het koppel staat in directe relatie met het slagvolume. Met andere woorden; Hoe hoger het slagvolume, hoe lager het toerental en hoe hoger het koppel.
 
Neem het volgende voorbeeld; de veelvoorkomende OMP / MP serie hydromotoren.
 
De OMP50cc levert 94Nm bij 1210t/min. De OMP250cc levert 380Nm bij 242t/min. Na wat rekenen "KW=(Nm x t/min)/9554" zien we dat de 50cc hydromotor 11,6KW levert tegenover 9,6KW voor de 250cc motor. Een bijzonder verschil omdat het verschil in kracht groot is maar het verschil in vermogen klein en in voordeel van de kleinste motor met de minste kracht. bij de keuze van een hydromotor is het raadzaam om hier rekening mee te houden. 

Bekijk al onze hydromotoren hier.
  Rene     06-10-2016 11:41     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.