• Vanaf €100,- gratis bezorgd
  • Vakkundige service, engineering en eigen werkplaats
  • Vandaag besteld vandaag verzonden
0
Winkelwagen (0)

Geen producten

Assortiment
Home Hydraulische koppelingen; een overzicht

Hydraulische koppelingen; een overzicht

Hydraulische koppelingen; een overzicht

In de vorige blog kunt u lezen hoe u kunt bepalen welk type hydraulische koppeling u heeft. In deze blog geven wij iets meer inhoudelijke informatie over de typen.

Wilt u een overzicht van de maten? Bekijk onze draadsoorten tabel!

Leestip: Correct meten met een schuifmaat

BSP

British standard pipe of Whitworth pijpschroefdraad. Dit is de meest gebruikte draadsoort voor allerlei soorten verbindingen zoals buizen, nippels en fittingen en ga zo maar door. Dit type draad heeft een tophoek van 55°.

BSP is onder te verdelen in 2 soorten; BSPT (taps/conisch draad) en BSPP (recht/cilindrisch draad). BSP koppelingen hebben een conus met een afdichtingshoek van 60° bij de parallele draden en conus van  24° bij de conische draden.



JIC

JIC koppelingen worden vooral gebruikt in toepassingen met vloei- en brandstoftoevoer waarbij hoge druk gepaard gaat (tot 689 bar). Dit type koppeling heeft geen o-ring. JIC koppelingen hebben een positieve conus met een afdichtingshoek van 37°.

Het draadtype op een JIC koppeling is een UNF draad.



ORFS

ORFS is een type aansluiting met een o-ring die het vlak afdicht. Deze aansluitingen hebben cilindrische schroefdraden waarvan de binnendraad vlakafdichtend is en de buitendraad vlakafdichtend met o-ringgroef. 

Deze koppelingen kunnen meerdere malen in- en uit elkaar worden gehaald zonder dat het draad beschadigd. Het enige wat vervangen moet worden is de o-ring. 

De ORFS koppelingen zijn goed bestand tegen het overmatig vastdraaien van een koppeling. Andere voordelen zijn dat deze koppelingen een hoog afdichtings niveau hebben door de o-ring en ze hebben een goede weerstand tegen trillingen. 

De vrouwelijke fittingen hebben vlakke zijden en UNF-wartelmoeren met een recht schroefdraad. De mannelijke fittingen hebben een o-ring in de groef in het platte vlak.


 

Metrisch

Metrische koppelingen hebben altijd een recht schroefdraad en worden als volgt weergegeven: M diameter. Een M8 koppeling is dus een metrische koppeling met een diameter van 8 mm.

De mannelijke fittingen hebben conus met een afdichtingshoek van 24°. De vrouwelijke fittingen hebben ook een conus met een afdichtingshoek van 24° en beschikken daarbij ook over een o-ring.

De meest voorkomende metrische maten op hydraulische slangen zijn:

¼” slang - 8L metrisch
â…œ” slang - 12L metrisch
½” slang - 15L metrisch
¾” slang - 22L metrisch
1” slang - 28L metrisch

Het verschil van metrisch L en metrisch S zit in de sterkte van de koppelingen.
 Metrische L koppelingen kunt u gebruiken tot een werkdruk van maximaal 250 bar.  De metrische S koppelingen zijn geschikt tot een werkdruk van maximaal 420 bar.

Wilt u een overzicht van de maten? Bekijk onze draadsoorten tabel!
Leestip: Correct meten met een schuifmaat

  Eline     02-11-2018 10:52     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.