• Vanaf €100,- gratis bezorgd
  • Vakkundige service, engineering en eigen werkplaats
  • Vandaag besteld vandaag verzonden
0
Winkelwagen (0)

Geen producten

Assortiment
Home Uitleg over houtklover aansturing

Uitleg over houtklover aansturing

Uitleg over houtklover aansturing In onze webshop bieden wij verschillende producten aan voor de hydraulische aansturing van een houtklover machine. Vaak krijgen wij vragen waarvoor deze producten precies geschikt zijn en in deze blog zullen we de exacte functies van alle producten voor houtklover machines behandelen. 

De producten en sets die wij aanbieden zijn uitsluitend voor de hydraulische aansturing van bestaande houtklover machines, voor nieuw te bouwen houtklover machines of voor montage op de aftakas van een tractor. Onze sets zijn compleet en alle onderdelen zijn perfect op elkaar afgestemd. Een hydraulische aansturing is betrouwbaarder, stabieler en sterker dan andere vormen van aansturing van houtklover machines.

Houtklover stuurventielen
We bieden twee speciale stuurventielen aan die uitsluitend kunnen worden gebruikt voor het handmatig bedienen van de hydraulische cilinder in een kloofmachine. Deze cilinder stuur op zijn beurt weer het mes aan die het hout moet splijten. Deze stuurventielen zijn beiden uitgerust met een auto-return functie. Dat wil dus zeggen dat als de cilinder volledig ingeschoven is, het stuurventiel in deze positie blijft staan en schakelt het ventiel in neutrale stand wanneer de cilinder volledig is ingeschoven of tegen de eindslag aankomt. De variant met de 2 speed functie is nog een stuk uitgebreider. Bij deze gaat de uitgaande slag namelijk 2x zo snel door de speed functie. De teruggaande slag heeft echter de gebruikelijke snelheid.

  

Houtklover cilinders
We hebben uiteraard een enorm groot assortiment met cilinders. Deze cilinders kunnen in de meeste gevallen worden gebruikt voor een houtklover machine. Echter hebben wij een speciale cilinders die zijn gemaakt voor houtklover machines. Deze cilinders hebben een rechthoekige flens waardoor ze meer geschikt zijn om te monteren op een houtklover machine. Tevens is een belangrijk voordeel ten opzichte van ‘gewone’  cilinders dat deze houtklover cilinders een extra dikke stang hebben waardoor ze meer kracht kunnen genereren en sneller kunnen inschuiven. De cilinders zijn beschikbaar in verschillende maten en hoe groter de cilinder hoe hoger het tonnage is dat ze aankunnen. En hoe hoger het tonnage hoe grotere stukken hout kunnen worden gespleten.

      

Houtklover powerpacks
Deze speciale houtklover powerpacks zijn ideaal voor aansturing van houtklovers vanwege de combinatie van hoge snelheid en maximale kracht. Ze worden aangedreven door krachtige elektromotoren en zijn beschikbaar in verschillende voltages, 230V en 400V. Tevens zijn ze verkrijgbaar met verschillende kW’s. Dit is de belangrijkste specificatie van de houtklover powerpacks want de kW’s bepalen hoeveel kracht de powerpacks kunnen genereren en dus hoeveel tonnage ze aankunnen. De powerpacks worden compleet geleverd en kunnen direct worden aangesloten op de kloofmachines.

Complete houtkloofmachine aansturing sets
Er zijn ook complete houtklover machine sets beschikbaar in onze webshop. Deze sets bevatten alle benodigde onderdelen van koppelingen en stuurventielen tot de cilinder en motor om een houtkloofmachine aan te sturen. Het is mogelijk om te kiezen voor een elektromotor aangedreven set of een benzinemotor aangedreven set. De maximum tonnage voor al deze sets is 10 ton. Deze sets zijn ideaal voor zelfbouw kloofmachines. Ook is er een speciale uitvoering die geschikt is voor houtkloofmachines op de aftakas van een tractor.


Voorbeeld houtkloofmachine op aftakas van een tractor

Deze sets zijn kant en klaar. Heeft u echter een bepaalde wens? Vraag dan een offerte aan en geef precies aan wat u nodig heeft. Onze specialisten nemen dan contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.
 
  Donny     08-10-2021 10:25     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.