• Vanaf €100,- gratis bezorgd
  • Vakkundige service, engineering en eigen werkplaats
  • Vandaag besteld vandaag verzonden
0
Winkelwagen (0)

Geen producten

Assortiment
Home Hoe verander ik de draairichting van mijn tandwielpomp?

Hoe verander ik de draairichting van mijn tandwielpomp?

Hoe verander ik de draairichting van mijn tandwielpomp? Welkom! Dit is de tekstuele uitleg van onze Youtube video over het veranderen van de draairichting van een tandwielpomp.

Voor mij heb ik een rechtsdraaiende tandwielpomp liggen. Stel dat u deze pomp heeft besteld, maar hij toch onverwachts linksdraaiend moet zijn dan kunt u deze zelf gemakkelijk van draairichting veranderen. Ik ga nu uitleggen hoe dat werkt. We draaien de bouten los en halen de deksel eraf.



Hierboven zien we dat de openingen van de binnen ridges naar de aanzuigzijde zitten. We willen de tandwielpomp niet rechtsom laten draaien, maar linksom. Dan zien we dat dit de aanzuigzijde wordt en dit de perszijde. We zouden dan de binnen ridges om moeten draaien. Er zitten twee binnen ridges in. Eenmaal aan de onderzijde en eenmaal aan de bovenzijde. Vervolgens halen we de as eruit. Deze zal namelijk omgedraaid moeten worden. 



Zet vervolgens de as er weer in. Verder verplaatst de aanzuiging van de ene kant naar de andere kant. Deze moeten we dus omdraaien. Als dit gedaan is dan zit de aanzuig aan de juiste kant. 



Wat we niet moeten vergeten is om het huis ook om te draaien. De grote opening is altijd de aanzuigzijde, de kleine opening altijd de perszijde. Het huis op onderstaande afbeeldingen draaien we dus ook om, zodat de aanzuigzijde en perszijde aan de goede kant zitten.



Zet vervolgens de onderdelen weer in elkaar zoals ze eruit gehaald zijn. Het enige wat nu nog moet gebeuren is een kwestie van het vastdraaien van de vier bouten.



Ik hoop dat het duidelijk voor jullie is. Mochten er toch nog vragen zijn, laat deze dan achter in de comments. 

Tot de volgende keer!

Handige links:

- Bekijk hier onze Youtube video
- Klik hier voor ons assortiment tandwielpompen
- Bekijk hier onze Youtube video met uitleg over de onderdelen en de werking van een tandwielpomp

 
  Kevin     08-11-2021 11:58     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.