• Vanaf €100,- gratis bezorgd
  • Vakkundige service, engineering en eigen werkplaats
  • Vandaag besteld vandaag verzonden
0
Winkelwagen (0)

Geen producten

Assortiment
Home Het toepassen van een hydraulische draaikrans

Het toepassen van een hydraulische draaikrans

Het toepassen van een hydraulische draaikrans Dit is de tekstuele uitleg van onze Youtube informatie video over draaikransen.

Welkom bij Hydrauliek24. Mijn naam is Pascal. We krijgen veel vragen over onze draaikransen. In deze video leg ik uit hoe je deze kunt toepassen.

Hier heb ik een van onze kleinere modellen en zoals je kunt zien is deze al vrij zwaar. Met 31 kg mag deze eigenlijk al niet meer getild worden. Draaikransen zijn dan ook bedoeld voor zwaar werk: deze kan een koppel van maximaal 6500 Nm overbrengen.

Een draaikrans werkt niet uit zichzelf, hiervoor moet een hydromotor worden gemonteerd. Deze wordt dan weer aangedreven door een hydraulische powerunit. Op de draaikrans die ik hier heb, past bijvoorbeeld deze MP160 motor. Per draaikrans is op onze website aangegeven welke serie hydromotoren erbij passen.

Deze draaikrans heeft een vertraging van 1:44. Dat wil zeggen dat bij 44 omwentelingen van de hydromotor, de draaikrans 1 keer helemaal ronddraait. De draaikransen zijn bedoeld voor zeer lage toerentallen van maximaal 1 omwenteling per minuut. Bij een vertraging van 44 keer zo langzaam hoort ook een versterking van 44 keer zo sterk. Deze draaikrans zal dus in theorie een koppel kunnen leveren van 44 maal het koppel van de motor. Wel hebben draaikransen een vrij lage efficiëntie, in dit geval 40%. Vergeet dit dus niet mee te nemen in de berekeningen.

Draaikransen werken volgens het wormwielprincipe, waarbij dit de ingaande as is en dit de uitgaande as. Hierdoor zijn ze zelfremmend. Let hierbij wel op het maximale houdkoppel, wat overigens veel hoger is dan het maximum dynamisch koppel. Voor maximale controle kan de hydromotor worden voorzien van een balanceerklep. Misschien had je het al gezien: deze draaikrans is voorzien van meerdere vetnippels. De draaikransen worden gesmeerd geleverd, maar voor onderhoud kunnen de bewegende delen via deze nippels worden ingevet.

Voor een hoog koppel bij laag toerental kan dus een draaikrans toegepast worden. Bijvoorbeeld voor het zwenken van een kraan of het kantelen van een container. Per draaikrans zijn de specificaties terug te vinden de productpagina en het specificatieblad op onze website.

Bedankt voor het kijken. Hopelijk heb ik het toepassen van een draaikrans wat makkelijker kunnen maken. Laat hieronder je reacties achter en vergeet niet te liken en te abonneren. Dan zie ik je graag in onze volgende video!

Handige links:

- Bekijk hier de Youtube video over draaikransen
- Bekijk hier alle draaikransen in onze webshop

 
  Donny     28-04-2022 08:39     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies