• Vanaf €100,- gratis bezorgd
  • Vakkundige service, engineering en eigen werkplaats
  • Vandaag besteld vandaag verzonden
0
Winkelwagen (0)

Geen producten

Assortiment
Home Het bepalen van een leidingdiameter

Het bepalen van een leidingdiameter

Het bepalen van een leidingdiameter Dit is de tekstuele uitleg van ons meest recente Youtube instructievideo waarin onze product specialist uitleg geeft over het berekenen van een leidingdiameter. Het schema dat hij gebruikt kan je alvast hier vinden en eventueel zelf ook uitprinten en gebruiken.

Welkom bij Hydrauliek24, mijn naam is Pascal en vandaag ga ik jullie helpen te bepalen welke leidingdiameter je nodig hebt. Voor het bepalen van de juiste slangdiameter voor uw systeem gaat u naar onze hydrauliekslangen generator. Hier wordt per type slang aangegeven hoeveel liters per minuut en in welke situatie er doorheen mogen. Het kan echter handig zijn om in de ontwerpfase van een hydraulisch systeem gebruik te maken van dit diagram. Hoe dit werkt ga ik uitleggen. 

Uitleg

Aan de linkerkant hebben we de kolom met de volumestroom in liters per minuut en in het midden hebben we de inwendige leidingdiameter in milimeters. De bijbehorende oppervlakte in vierkante centimeters en hier rechts de kolom met de olie stroomsnelheid, nu met meters per seconde. Stel we hebben een pomp met een opbrengst van 30 liter per minuut en we willen we bijvoorbeeld een aanzuigleiding, een aanzuigleiding adviseren we grofweg tussen de half en anderhalve meter per seconde. Dan houden we hem hier vast op de 30 liter per minuut en dan is dit het bereik van de stroomsnelheid en dan komen we hier uit op de minimale leidingdiameter (kolom in het midden).

Hier doen we het voor de persleiding. Je komt grofweg tussen de twee en acht meter per seconde. En hetzelfde voor de retourleiding, grofweg tussen de 1 en 3 meter per seconde. Zoals u ziet kunt u met hulp van dit diagram gemakkelijk de leidingdiameter bepalen, bijvoorbeeld door gebruik te maken van een liniaal. Op basis van de liters per minuut, de pomp opbrengst ten opzichte van de stroomsnelheid in meters per minuut kan je gemakkelijk bepalen welke leidingdiameter je nodig hebt. Bedankt voor het kijken. Ik hoop dat het nu duidelijk is geworden hoe je de juiste leidingdiameter bepaalt. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben laat deze dan achter in de comments en dan zie ik je graag in de volgende video!

Handige links:

- Klik hier om deze Youtube video te bekijken
- Klik hier om het diagram te downloaden
- Klik hier om een hydrauliekslang samen te stellen

 
  Donny     10-12-2021 08:54     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.