• Vanaf €100,- gratis bezorgd
  • Vakkundige service, engineering en eigen werkplaats
  • Vandaag besteld vandaag verzonden
0
Winkelwagen (0)

Geen producten

Assortiment
Home De werking van hydraulische handpompen

De werking van hydraulische handpompen

De werking van hydraulische handpompen Hydraulische handpompen komen voor in verschillende machines en apparaten. Deze machines en apparaten worden in verschillende sectoren gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan veelgebruikte garagekriks, richtpersen en palletwagens. In de hydrauliek wereld worden handpompen in de meeste gevallen gebruikt voor het bedienen van een hydrauliek cilinder. Het doel van een hydraulische handpomp is simpel en dient om mechanische energie om te zetten in hydraulische energie.

De handpompen zijn in staat om met hoge drukken te werken. Dankzij deze omzetting kunnen bepaalde handelingen simpel worden uitgevoerd. Waar rekening mee moet worden gehouden is dat onze handkracht zeer beperkt is en daardoor de opbrengst per handbeweging erg laag is. Denk maar aan de hoeveelheid bewegingen die nodig zijn om een palletwagen op de maximum hoogte te brengen.

Dit gebeurt door een combinatie van druk en stroming. Dankzij de handbeweging wordt hydraulische vloeistof als het ware onder druk afgeleverd. De interne zuiger dwingt dan hydraulische vloeistof in de cilinderpoort. De opgewekte hydraulische energie wordt daarna gebruikt om druk te leveren. Het verschil met eveneens veel gebruikte pneumatische handpompen is dat deze druk genereren met lucht en niet met een vloeistof.

Enkelwerkende en dubbelwerkende hydraulische handpompen
De handpompen in onze webshop zijn zowel enkel- als dubbelwerkend verkrijgbaar. Wat is nou precies het verschil en wanneer heb je welke soort nodig? Een enkelwerkende hydraulische handpomp heeft 1 aansluiting en een daalventiel om de olie te laten terugstromen. Dit door middel van een daalklep in de vorm van een kraan.

Een dubbelwerkende hydraulische handpomp heeft, zoals de naam al aangeeft, 2 aansluitingen. De stroomrichting is omkeerbaar en de stroomrichting die niet op druk wordt gezet staat in verbinding met de tank of het reservoir. Om iets te bereiken met een handpomp is er wel altijd een reservoir/tank en een cilinder nodig. Ook bij het eerder aangehaalde voorbeeld van een garagekrik zijn deze componenten compact geïntegreerd in de krik.Aparte pomp of complete set
In de webshop van Hydrauliek24 zijn zowel losse handpompen en tanks verkrijgbaar als complete sets. De sets bestaan uit een handpomp, stang, tank, oliestop en ontluchtingsdop die volledig op elkaar zijn afgestemd. Uiteraard is het ook mogelijk om zelf een gewenste combinatie samen te stellen door losse producten te selecteren. Heeft u vragen? Neem dan contact op met onze hydrauliek experts. Zij staan klaar om advies te geven over alle hydraulische vraagstukken.
 
  Donny     14-06-2021 16:13     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.