• Vanaf €100,- gratis bezorgd
  • Vakkundige service, engineering en eigen werkplaats
  • Vandaag besteld vandaag verzonden
0
Winkelwagen (0)

Geen producten

Assortiment
Home De voordelen van een digitale manometer

De voordelen van een digitale manometer

De voordelen van een digitale manometer In een eerder gepubliceerd blogartikel heb ik een globale uitleg gegeven over de historie en werking van manometers in het algemeen. Hierin ben ik kort ingegaan op digitale manometers. Omdat wij ons digitale manometer assortiment onlangs hebben uitgebreid met nieuwe toevoegingen wil ik in deze blog meer uitleg geven over de voordelen van deze digitale apparaten. 

Waarom zou je kiezen voor een digitale manometer?
Digitale manometers, ook wel digitale drukmeters genoemd, zijn zeer geavanceerde apparaten met sensoren en microprocessors die nauwkeurige drukmetingen doen en deze metingen op een LCD display weergeven. Digitale drukmeters worden naast de hydrauliek ook in vele andere en verschillende industrieën gebruikt zoals bij farmaceutische, voedselverwerkende en automotive bedrijven. Dat de prijzen van de digitale varianten hoger liggen dan de prijzen van de conventionele manometers valt uiteraard niet te ontkennen. Maar de digitale variant biedt een aantal functies en voordelen die dit prijsverschil meer dan rechtvaardigen. 

De digitale meters bieden snelle en vooral zeer nauwkeurige resultaten die snel af te lezen zijn. In plaats van de wijzer af te lezen zoals bij een analoge manometer kunnen digitale manometers zeer nauwkeurig aflezen tot wel 0,01 of 0,001 waardoor ze perfect geschikt zijn om lage druk, piekdruk, specifieke druk of kleine drukveranderingen te meten die onmogelijk te identificeren zijn met een conventionele manometer. Tevens bestaat er de mogelijkheid om de hoeveelheden in verschillende eenheden te weergeven. Ze zijn ook makkelijk te gebruiken en hebben in aantal gevallen een aansluiting zodat ze zijn te verbinden met een computer. Dit kan vaak handig zijn indien men resultaten van metingen wil verzenden naar een computer om deze te bewaren of te analyseren. 



Hoe werken digitale manometers?
Hoe kunnen manometers nou de druk meten binnen bijvoorbeeld een hydraulisch systeem? Hoe een met glycerine gevulde manometer precies werkt is te lezen in het eerder genoemde blogartikel. de meting door een digitale manometer gaat, uiteraard, compleet anders. Een digitale manometer maakt gebruik van een of twee meet technologieën; spanningsmeter sensoren en piëzo-elektrische sensoren. 

Spanningsmeter sensoren maken gebruik van het piëzoresistieve effect. Dit is een speciaal effect dat wijzigingen in de elektrische weerstand van een halfgeleider of metaal omschrijft wanneer mechanische druk is toegepast. Over het algemeen bestaat deze technologie uit een membraan met hierin een geïntegreerde spanningsmeter van metaal. Toenemende druk zorgt er vervolgens voor dat het diafragma en aansluitend de meter vervormt waardoor de weerstand wordt beïnvloed. Die verandering wordt gemeten en omgezet in een elektrisch signaal dat evenredig is met de druk. In het algemeen zijn rekstrookjes aangesloten om een ​​Wheatstone-brug circuit te vormen om de output van de sensor te maximaliseren en de gevoeligheid voor fouten te verminderen.

Er bestaan ook manometers die gebruik maken van piëzo-elektrische sensoren om de dynamische en quasi-statische druk te meten. Deze sensoren hebben over het algemeen twee modi: lading en spanning. De Laadmodus genereert een hoge impedantie lading en de spanning modus gebruikt een versterker om de hoge impedantie lading om te zetten in een lage impedantie uitgangsspanning.

Welke manometer kan ik het beste kiezen?
Digitale manometers zijn verkrijgbaar in verschillende varianten. In eerste instantie gaat het om de meting van de maximale werkdruk. Het is mogelijk om te kiezen uit manometers met een druk tot 250, 300, 600, 700 en 1000 bar. De manometers bij Hydrauliek24.nl hebben verschillende functies maar over het algemeen een aantal kenmerken die voor alle producten van toepassing zijn. Daaronder vallen de achtergrondverlichting, LCD weergave op het display en de verschillende te meten eenheden. Wil je toch eerst meer informatie over welke manometer je het beste kan bestellen voor jouw toepassing, neem dan contact met onze experts op!
 
  Donny     01-10-2019 08:42     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.