• Vanaf €100,- gratis bezorgd
  • Vakkundige service, engineering en eigen werkplaats
  • Vandaag besteld vandaag verzonden
0
Winkelwagen (0)

Geen producten

Assortiment
Home Wanneer gebruik je een smoorventiel of een volumeregelventiel?

Wanneer gebruik je een smoorventiel of een volumeregelventiel?

Wanneer gebruik je een smoorventiel of een volumeregelventiel? Dit is de tekstuele uitleg van onze informatieve Youtube video over smoorventielen en volumeregelventielen.

Welkom bij Hydrauliek24. Mijn naam is Niek en vandaag ga ik jullie uitleggen wanneer je een smoorventiel gebruikt of een 3-weg volumeregelklep
Beide componenten gebruik je om de snelheid van de olie te reduceren. Maar wanneer wordt welke toegepast?

Smoorventielen: 
Een smoorventiel heeft twee aansluitingen en wordt gebruikt om de oliestroom af te remmen. Een smoorventiel wordt vaak gemonteerd tussen een stuurventiel en een hydraulische cilinder. Hiermee kun je de snelheid van de cilinder gemakkelijk vertragen. Een nadeel is dat hier veel warmte bij ontstaat. Een smoorventiel wordt ook vaak gebruikt om een enkelwerkende of dubbelwerkende cilinder waar een kracht op blijft staan gecontroleerd in te laten schuiven. Denk hierbij aan een heftruck mast, wanneer je deze laat laat zaken. Door een smoorventiel gaat dit geleidelijk en valt de last niet naar beneden.

Smoorventielen worden ook vaak gebruikt voor cilinders met een gestuurde terugslagklep, dit ook weer om de negatieve last te vertragen en ervoor te zorgen dat de klep zonder drukschommelingen werkt.   

Smoorventielen zijn te verkrijgen met een terugslagklep wanneer je maar een richting op wilt smoren en de andere richting een vrije doorgang wilt hebben. Tevens zijn er ook drukgecompenseerde smoringen. Deze smoringen laten in tegenstelling tot een normale smoring altijd dezelfde hoeveelheid olie door, ongeacht de oliedruk. 

Volumeregelventielen: 
3-weg regelventielen hebben vaak drie aansluitingen, de olietoevoer, de geregelde uitgang en een aansluiting voor de overige olie die naar de tank gaat of een andere gebruiker B. 3-weg drukgecompenseerde regelventielen worden vaak gebruikt om de gehele oliestroom van een systeem te verlagen of dat van een hydraulische motor. Het voordeel van een 3-weg drukgecompenseerde regelventiel is dat er een stuk minder warmte ontstaat. De oliestroom wordt als het ware gesplitst in de plaats van dicht geknepen. Hierdoor zal op de persleiding de druk ook niet onnodig hoog worden. De overtollige olie wordt netjes gecompenseerd naar de tank of een tweede functie.

Deze regelventielen hebben wij in verschillende uitvoering:
  • Met een T-aansluiting, deze is bedoeld om de olie drukloos naar de tank af te voeren 
  • Of met een B-aansluiting, welke druk kan leveren voor een 2de gebruiker. 
De 3-weg drukgecompenseerde regelventielen zijn ook te leveren met een directe montage voor op een Danfoss, M+S OMP, OMR of OMS orbitmotor.

Bedankt voor het kijken, hopelijk heb ik het wanneer je een smoorventiel gebruikt of een 3-weg volumeregelklep goed kunnen uitleggen. Like en abonneer om niets van ons te missen en tot ziens in de volgende video!

Handige links:

- Bekijk hier de Youtube video over smoorventiel en volumeregelventiel
- Ga hier naar de kleppen en componenten categorie

 
  Mayada     26-04-2023 09:30     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.