• Vanaf €100,- gratis bezorgd
  • Vakkundige service, engineering en eigen werkplaats
  • Vandaag besteld vandaag verzonden
0
Winkelwagen (0)

Geen producten

Assortiment
Home Alles over hydraulische enkel- en dubbelwerkende handpompen

Alles over hydraulische enkel- en dubbelwerkende handpompen

Alles over hydraulische enkel- en dubbelwerkende handpompen Dit is de tekstuele uitleg van onze Youtube video over enkel- dubbelwerkende handpompen.

Hierin leest u meer over onze enkelwerkende en dubbelwerkende pompen en tevens ons nieuwe model handpomp met accuboormachine aansluiting. De enkelwerkende handpomp kun je herkennen aan dat er maar één aansluiting vaak op zit dus er gaat één slang bijvoorbeeld naar een cilinder. De cilinder die gaat terug in door middel van zijn eigen kracht of door middel van een veer of door middel van de zwaartekracht. Op het moment dat je de cilinder wilt laten dalen dan heb je vaak daalventielen zitten die zit aan de voorkant, en deze kun je dan opendraaien en op die manier kan de olie weer terug de tank instromen. De opties voor een enkelwerkende pomp zijn bijvoorbeeld een 12cc en de 25cc, dat wil zeggen dat per beweging naar boven en naar beneden dat er een aantal cc’s wordt omgezet. Hij werkt dubbelwerkend dus zowel naar de bovengaande slag als naar de ondergaande slag wordt er olie verpompt. Deze enkel werkende handpomp is eventueel te leveren met een veiligheidsklep erin zodat je nooit over een bepaalde druk kunt pompen. Tevens worden ze geleverd met tank montage dat kunt u hier zien waardoor u hem op een tank kan monteren. U monteert dan zeer gemakkelijk met 4 boutjes en natuurlijk de pakking ertussen en niet te vergeten het aanslag buisje die we hieronder op monteren om hem ook vanuit onderaan de tank de olie op te zuigen. Deze enkel werkende handpomp hebben vaak ook nog twee aansluitingen die komen eigenlijk op hetzelfde kanaal uit. Nu is dit de aansluiting maar stel nou dat u aan de andere kant veel beter uitkomt met uw aansluiting dan kunt u deze gewoon verplaatsen naar de andere kant.

Dubbelwerkende handpompen: deze herkent u vaak aan twee aansluitingen dus er kunnen twee slangen op aangesloten worden. De dubbelwerkende handpompen herkent u vaak ook aan het keuzeventiel. Door deze te verstellen wordt de druk op deze aansluiting of op de andere aansluiting gezet. Op het moment deze aansluiting de druk poort is, dus dat je daar op zet dan, wordt een andere kant verbonden met de tank en als ik deze omzet is het precies omgekeerd. We hebben de volgende opties voor deze handpomp 12cc of 25cc pomp. We kunnen deze leveren in verschillende tanks montage dus de tanks kunnen we leveren vanaf 1 liter tot en met 10 liter. We kunnen het ook leveren met een losse montage zodat u bijvoorbeeld op een externe tank kunt aansluiten. En we kunnen deze leveren met een veiligheidsklep zodat u nooit over een bepaalde druk heen kunt pompen. Tevens heeft u dus de A en de B poort aansluiting zodat u bijvoorbeeld een cilinder in en uit kunt sturen. Het voordeel met deze set is dat u zowel drukkracht met een cilinder kunt leveren als trekkracht. In tegenstelling tot de enkelwerkende, waarmee u alleen maar een drukkracht uit kunt oefenen en op zijn eigen gewicht weer terug komt. Zo worden standaard geleverd met een ontluchting, aansluiting voor bijvoorbeeld op een frame dus kunt hier op een frame monteren. En aan de andere kant een aftapplugje.Onze nieuwste handpomp is de hydrauliek pomp met accuboormachine aansluiting. Deze is zeer eenvoudig te gebruiken bijvoorbeeld op een aanhanger als u een kipper systeem heeft maar geen stroom voorhanden heeft. Dan kunt u zowel met handpomp bedienen maar u kunt deze ook met een accuboormachine bedienen. Hier vooraan zit de aansluiting dat is 8 mm en op het moment dat u daar dopje 8 op zet en draait rechtsom met de boormachine dan kunt u deze zeer eenvoudig bedienen. Is er nog geen stroom voorhanden? Dan kunt u deze netjes met een handpomp bedienen door middel van de handpomp die erop zit. Op het moment dat u de cilinder wilt laten zakken, draait u eenvoudig de kraan open en de oliestroom weer terug de tank in.

De verdere specificaties van deze pomp zijn: er zit een 5,5 L tank op. We hebben dus een daalventiel. De aansluiting voor accuboormachine. Hier zit een montage voor aan het frame van uw machine op. En aan de bovenkant hebben we er een handpomp op zitten. Met de handpomp kunt u 150 bar druk zetten en met de accuboormachine kan deze tot 180 bar. Vergeet bij deze handpomp niet de bedieningshendel erbij te bestellen, want deze wordt er niet standaard bijgeleverd.

Ik hoop dat ik duidelijk heb kunnen uitleggen hoe onze handpompen werken en tot de volgende keer.

Handige links:

- Bekijk hier het Youtube filmpje van dit blogartikel
- Bekijk hier alle handpompen in onze webshop

 
  Mayada     29-11-2022 13:18     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.